Alulról minden másképp látszik, ám felülről még az sem.

Periszkóp

Periszkóp

Nyílt levél a magyar országgyűlés képviselőihez

2023. március 22. - Periszkóp

Tisztelt Honatyák!

Nagy a baj a világunkban! Az ukrán-orosz háború tovább eszkalálódhat, amennyiben Finnország és Svédország NATO - taggá válna, ami akár a III. világháború kitörését is okozhatja. Ne legyenek kétségeink, hogy az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi demokrata adminisztrációja ne alkalmazná a jól bevált „ukrajnai mestertervét”, hogy kiprovokálhasson Oroszországtól olyan katonai lépéseket, amelyek biztosíthatnák hazájuk biztonságát. Mindezt csak azért, hogy Oroszországot agresszorrá kiálthassa ki és így a NATO közvetlenül és „jogszerűen” megtámadhassa az Orosz Föderációt. Felvetődik a kérdés: Ki az igazi agresszor? – Az, aki kiprovokálja, vagy az, aki kénytelen katonai lépéseket tenni országa védelmében?

Emlékezzünk vissza a kubai rakétaválságra (1962. október 14.)! Hruscsov és Kennedy 14 nap alatt meg tudtak egyezni, mert a Szovjetunió figyelembe vette az USA jogos biztonságpolitikai érdekeit, és leszerelte nukleáris rakétáit. Most nem ez a helyzet.

Az Amerikai Egyesült Államok már nem a „világbéke” védelmezője. Sőt… A NATO védelmi jellegét kezdi támadóvá alakítani, és az Amerikai Egyesült Államok birodalmi érdekeinek alárendelni. A NATO folyamatosan megszegte a szovjet és orosz biztonságpolitikai megállapodásokat. nato_ukrajna_2.jpg

 Az Európai Unió nemzetállamok szövetségéből lopakodó módon kezd „Európai Egyesült Államokká” átalakulni, miközben az európai érdekek képviseletét feladva az USA vazallusává vált.

 Oroszország ma már nem azonos a Szovjetunióval, amely egyedüli módon saját akaratából felbomlott, és lehetővé tette tagállamainak, hogy önállósuljanak, azzal az elvárással, hogy függetlenek maradjanak, és ne veszélyeztessék az Orosz Föderáció biztonságát.

 Oroszország két dolgot kért Ukrajnától, hogy ne akarjon belépni a NATO-ba, és a többmilliós orosz kisebbség üldözésével hagyjon fel, illetve biztosítson számukra autonómiát. Ukrajna függetlenné válásával mire jutott? – Közel 20 millió állampolgára hagyta el hazáját, és nem a háború miatt. A Krím-félsziget legitim népszavazás eredményeként lett az Orosz Föderáció tagja.

 Magyarország Fidesz-KDNP kormánya a történelmi tapasztalok alapján bölcsen és jogosan áll ki a béke mellett, amit nem szabadna feladnia. A magyar parlamentnek 1 400 kilométernyi indoka lehet, ha figyelembe vesszük a finn-svéd és orosz határ hosszát, hogy ne ratifikálja a Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. – Most tekintsünk el Finnország és Svédország velünk szembeni ellenséges magatartásától!

 Tisztelettel kérem országgyűlési képviselőinket, hogy éljenek a szabad mandátumuk adta lehetőséggel, – és ne a frakciófegyelem határozza meg döntésüket. A józan ész és a lelkiismeretük vezérelje Önöket.

 Kérem, mint a magyar nemzet tagja, hogy név szerinti szavazással döntsenek, hadd lássuk arcukat, amikor kimondják az IGEN -t vagy a NEM -et.

 ­­­­­

Budapest, 2023. március 22.

 

                                                           Isten áldja Magyarországot!

Takács András

a 2006-os őszi, budapesti Kossuth-téri

demonstráció felelős szervezője

A bejegyzés trackback címe:

https://periszkop.blog.hu/api/trackback/id/tr8718078056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása